torsdag 21 mars 2013

Rast/Vila

Det är lite dåligt med uppdatering just nu. Fortsatt mycket jobb och när jag väl tänker att jag ska skriva blogg så skiter sig saker. Jag är "on hold" just nu vad gäller träning. Min vänsterhand vill inte vara med längre. Mina lilla fadäs med den tappade skivstången har pajat nått. Tisdagens pass fick avbrytas trots i mitt tycke ganska tappra försök att köra vidare. Det hugger till nått alldeles jävligt i hela handen när jag belastar den. Röntgade handen igår och fick i alla fall besked på att det inte syns några skelettskador. Vilket nästan känns tråkigare än denna odiagnosticerbara smärta. Läkarens dom - inga tunga lyft på minst tre veckor! Jaja, får se hur jag följer det. Cleans verkar ju funka....kanske. Nu blir det lite rast/vila och ett försök på 13.3 om nån dag sen får vi väl modifiera mina pass till något minde handintensivt.

Och så gjorde jag 13.2 x 2 :) Mitt första försök i fredags gick ju under all förväntan så jag beslöt mig för att köra den igen på söndagen. Kanske slitigt för kroppen men jag behövde få göra om den för självkänslans skull. Nu fick jag in ett helt varv till för ett resultat på 234 reps. Inte särskilt bra men så bra som jag kan göra den just nu.

Tisdagens pass:

A. Snatch 65 kg x 1 x 6
Aj, aj, aj. Lätta, men satan vad snett det blir i botten när jag inte riktigt vågar stödja skivstången på handen.

B. Clean & Jerk 90 kg x 2, 80 kg x 4
Fick sänka vikten efter att jag missat den tredje på 90 kg. Mina jerks blir inge bra när jag inte riktigt vågar lägga vikten i handen. Svårt att säga så mycket om tekniken på det här passet. Varken i snatch eller C&J. Jag är helt klart mycket störd av handen. Sen måste jag jobba på min rörlighet. Nu får jag inte med mig lillfingrarna runt stången på någon frivändning. Det tar kraft att rätta till händerna innan jerken.



C. Frontsquat 85 kg
3, 3, 8 eller 9
Mycket bättre än sist. Fokus på jämn belastning på båda benen.

D. 2x allout

15 Thrusters 45 kg
15 CTB-PU
15 Lat burpees

Vila 6 min mellan varv
1:42 på första varvet. Bröt andra efter fem thrusters pga handen. Den pallade inte mer. Borde ha packat ihop här och gått hem men jag tänkte att cleans borde ju gå bra.

E. 2x allout

10 PC 45 kg
15 TTB
10 Clean 45 kg
10 Wallballs 9 kg

Bröt på efter 5 cleans. Handen riktigt kass och min teknik var under all kritik. Grät en lite skvätt och gick hem.

10

onsdag 13 mars 2013

Slut som artist



Det var länge sedan jag kände mig så osugen på att träna som idag. Det bar emot att ens värma upp. Min kropp känns mörbultat och stel. Jag har ont i mina handleder, min vänstra tumme, mina händer är trasiga/fulla av förhårdnader (vilket gör det sjukt jobbigt att hänga i pull up räcket) och jag känner mig inte direkt full av energi. Jag blev tvungen att ägna några ögonblick åt lite pep talk innan jag ens ville ta i skivstången. Mitt pep talk brukar vanligen bestå av - "harden the fuck up, ditt klena lilla kräk"

Jag var lite orolig över att handleden inte skulle palla idag heller då måndagens pass fick modifieras en hel del. Idag gick det betydligt bättre. Helt klart så är det nått skit med handleden och jag stördes rätt mycket av att det gör ont men det gick att köra både snatch och C&J idag. Snatchen helt klart värst då det känns som om handen ska brytas av. I övrigt så vek jag ner mig på dagens flås. Händerna pallar inte pullups just nu särskilt bra, wallballs måste vara hatövning nr 1, DU's med flås suger och min rodd var svag.

Gnäll, gnäll, gnäll. Segern idag ligger i att jag genomför mitt pass trots att jag känner mig slut som artist. Kan vi hoppas på nått som inte trasar sönder mig till 13.2?

Dagens:

A. Snatch 60 kg x 1 x 6

B. C&J 85 kg x 1 x 6

Frivändningarna var väl ok idag. Mina jerks var crap. Helt klart störd av handleden. Vikten lätt.

C. Frontsquat 85 kg
3, 3, 8

Efter tredje på set tre så tar höger ben över showen helt. Tycks inte riktigt få upp lika många med jämn belastning på båda benen.

D. 3 Varv på tid av:

5 Thrusters 43 kg
5/5 Utfallssteg 43 kg
10 CTB-PU

3:54. Klarade sub 4min vilket var målet men mina CTB var sjukt svaga och väldigt uppbrutna. Det gjorde helt enkelt för ont att hänga i räcket mer än fyra reps.

vila 3 min

1000m rodd

3:45 minuter med nöd och näppe. Samlade på mig mycket syra sista minuten.

vila 3 min

21-15-9

Wallballs 9 kg
DU

5:10 minuter! Usch! Svag i wallballs och första 21 DU's tog över en minut. Mycket fippel.

vila 3 min

1000m rodd

3:55 minuter. Inget kvar i tanken här. Fick köra hårt sista 300 m för att klara 3:55. Jag verkar ha svårt med all rodd som inte ligger inom det intervall jag tränat på.

Måndagens pass:

Pushpress och jerks utgick pga handleden

C. Sittande hantelpress 22 kg
4, 4, 2

Enormt tungt. Så här tungt var det inte sist. Kan vara en efterdyning av 13.1.

C2. CTB-PU 5 kg med paus i topp. Supinerat grepp.
5, 5, 6

Det tar sig. Ont i händerna.

D. 10 amrap

6 CTB-PU
6 TTB
6 HSPU

7 Varv + 2 Pull ups. Som sagt, ont att hänga i räcket. Bröt till och med TTB vilket jag aldrig behövt göra med så lågt antal. HSPU lätta.

E1. Rollouts
3 x 5 40 cm

E2. Backextensions
3 x 15

Slängde in mina backextensions här då de inte hanns med sist. Rollouts och backextensions kan jag INTE rekommendera som övningar att köra tillsammans. Fy fan! Rolloutsen blev mycket lidande.

söndag 10 mars 2013

Stressat

Jag gillar inte att träna när jag har en tid att passa. Lite lätt stressat pass idag vilket direkt ger sämre teknik och utrymme för slarv. En missad frivändning gav mig nästan en bruten tumme. 2RM i clean på schemat idag. Kände mig fräsch när jag kom till Nordic idag men 13.1 gav sig till känna så fort jag satt igång med dagens träning. Mina trasiga tummar värkte nått alldeles fasligt och armar och axlar kändes helt stekta. Jag var lite väl snabb i upptakten och tekniken blev bara sämre ju tyngre det blev. Jag fick upp en tvåa på 95 kg och en första på 100 kg men mitt andra försök kollapsade helt i botten och jag tappade stången bakåt på min tumme. Folk såg lite oroliga ut när jag började skrika. I nån minut så var jag riktigt orolig att tummen var bruten. Det lugnade ner sig och ingen svullnad märktes så jag körde vidare. Måste försöka bibehålla fokus även om det är tight med tid. Det är lätt att glömma hur lätt det är att göra illa sig med skivstänger som väger 100 kg.

A. 2RM Clean
40 kg x 2, 60 kg x 2, 70 kg x 2, 80 kg x 2, 85 kg x 2, 90 kg x 2, 95 kg x 2, 100 kg x 1

Fasligt vad svårt jag har i botten nu för tiden. Jag blir sittande nere i hålet i säkert 1-2 sekunder innan jag börjar knega mig uppåt. Måste få nått fix för det där. Tvåan på 95 kg var helt vidrig. Mycket lätt att ta sig under stången på alla försök idag.

B. Marklyft
3 x 117,5 kg - 2 x 125 kg - 1 x 132,5 kg - 3 x 125 kg - 2 x 132,5 kg - 1 x 140 kg

Lätt! Vet inte hur ryggen såg ut men alla lyft lätta.

C. OTM i 10 min:

10 TNG Boxhopp 60 cm
10 Ryska Svingar 24 kg

Fortfarande en sopa på boxhopp. Tng typish....låren dog efter varv sex. Men jag känner att det här är bra för mig. Ungefär 40 sekunder på varv utan att förta mig.

Backextensions fick utgå idag. Lägger in dem imorgon istället.

fredag 8 mars 2013

13.1

Så var det dags. 13.1. Jag måste erkänna att jag hade lite ångest inför det här passet. Fokus har ju legat på C&J sista tiden och tng ryck har ju inte direkt varit på schemat. Det gick ganska så precis som jag hade förväntat mig även om jag hade hoppats på att få några försök på 75 kg innan tiden rann ut. Nu hann jag klart mina ryck på 61 kg och tio burpees för en total på 140 reps. Min plan var att hitta en pace på burpees som lät mig jobba i ett ganska så kontinuerligt tempo och inte bränna ut mig inför rycken. Det gick med Davids hjälp :) Redan efter fem burpees så började David hojta till mig att slå av på tempot. Det var nog bra även om de första 40 kändes som en hel evighet. Körde femmor på 35 kg och treor på 61 kg. Jag trodde nog inte riktigt själv att jag skulle lyckas med treor hela vägen på 61 kg men det gick. David såg till att jag inte var för snabb fram till stången mellan seten och då höll det hela vägen. 16:02 på sista rycket innan mina sista tio burpees. Noll energi kvar på sista omgången burpees. Hade jag inte haft hela CF Nordic som pep så hade jag gjort ännu färre. Tack alla som var där och hejade! Otroligt häftig känsla att ha så många som hejade under mina ryck. Ledsen att det rann snor och blod lite här och var men jag fick ju känna mig som en liten hjälte med all pep. Tack!

13.1

17 minuter timecap

40 Burpees
30 Ryck 35 kg
30 Burpees
30 Ryck 61 kg (16:02)
10 Burpees

Nu öl!

Edit: Jag tror jag gjorde Isabel snabbare idag än vad jag gjort förut :)

Edit. edit: Jag vill passa på att be om ursäkt för att jag dumpade vikter för kung och fosterland och för att jag glömde bort att rengöra stången efter mig. Den var inte så vacker.

onsdag 6 mars 2013

Många lyft



Många lyft idag. Några bra, några dåliga. Mina snatchar känns lätta men det är nått med tekniken som inte känns helt hundra ändå. Klar förbättring på stångbanan. Nu åker den inte bakåt lika mycket som förut. Mina C&J är so and so. Drar fortfarande för tidigt med armarna och jag kommer inte rikigt ihåg vad jag hade för fix där. Alla mina frivändningar sen operationen känns sjukt tunga i botten. Mina jerks var klart sämre idag än i förrgår. Lite okoncentrerat och slappt. Måste vara rappare och mer distinkt! Även 80 kg känns tungt när man såsar. Ska försöka hinna med lite aktiv vila imorgon innan jag kör open-passet på fredag.

A. Snatch 55 kg 1 x 8

B. Clean&Jerk 80 kg 1 x 8

C. Fronsquat 80 kg
3, 3, 8

Tungt i botten. Ställde mig lite bredare på sista setet. Det hjälpte.

D. Varannan minut i 10 minuter:

5 Thrusters 43 kg
5/5 Utfallssteg 43 kg
10 CTB-PU

Svårt att få nått bra tryck i mina thrusters. Blir mycket jobb för axlarna. Men inte så farlig med bara 5 per varv. Höll även CTB obrutna hela vägen. Varje varv på 55-60 sekunder.

E. Rollouts 3 x 5 Cirkus 50 cm

Nu hittade jag rätt muskler och teknik :) Jag kommer väl inte lära mig älska "the wheel of torture" men idag kändes det som om den gav något.


måndag 4 mars 2013

Jerk it!




Jag kanske ska ta 6 vilodagar lite oftare :) Nytt pr i split jerk idag med 102,5 kg. Jag satte den som ett 2RM dessutom! Det gick inte lika bra på dagens flås men jag är nöjd med styrkan just nu. Open är nu bara några dagar bort och jag ser fram emot passen med skräckblandad förtjusning. Spänd på att få se vad som dyker upp och panikslagen inför det faktum att vad som än kommer så är jag inte förberedd :)

A. Pushpress 2RM

60 kg x 2, 70 kg x 2, 75 kg x 2, 80 kg x 2, 85 kg x 1

B. Jerk

85 kg x 2, 90 kg x 2, 95 kg x 1, 95 kg x 2, 100 kg x 2, 102,5 kg x 2

C1. Sittande hantelpress 22 kg
4, 4, 3

Tungt!

C2. Viktade CTB-PU. Paus i topp och supinerat grepp. 2,5kg
5,5,5

Såg nu att jag skulle ha gjort så många som möjligt på sista. Jag hade klarat med än 5.

D. 1000m rodd sub 3:45
3:42 min

Vila 3 min

Amrap 8 min

3 MU
6 HSPU
12 BJ 50 cm

5 Varv + 2 HSPU

Segt och utan kräm. Som vanligt ingen bra studs i benen på BJ.

Vila 3 min

1000m rodd sub 3:45
3:48 min

Sjukt besviken över att jag inte lyckades hålla tempot på sista rodden. Mycket syra i säte från start och jag la in sista stöten lite för sent för att klara 3:45.

Imorgon vila.

söndag 3 mars 2013

Åter bland de levande

Sex dagars vila blev det. Magsjuk/illamående och sjukt mycket jobb under hela veckan. Att träna har inte varit på tapeten. Jag var lite orolig över formen när jag kom till Nordic idag. Så många vilodagar kan inte vara bra. Oron var ganska så obefogad. Efter ett par frivändningar så kändes det som om jag var back in business. Det enda som möjligen kan ses som mindre bra var min rodd. 8 x 1min rodd/1min vila i 1:42.5 tempo höll inte hela vägen. Den kändes lätt fram till intervall 7 då jag gick hårt in i väggen. Jag lyckades inte ens hålla 1:45 tempo på de två sista. Hur som helst så är jag inte helt missnöjd. Jag gick ut lite väl hårt på de fyra första och brände rätt mycket krut. Jag skulle ha hållit mig tightare min pace från start.

A. Clean 3 RM

40 kg x 3 x 3, 60 kg x 3, 70 kg x 3, 75 kg x 3, 80 kg x 3, 85 kg x 3, 90 kg x 1 (Nr 2 miss), 90 kg x 3 (PR)

Bra teknik på de lägre vikterna. Drar tidigt med armarna ju tyngre det blir. Missade andra på 90 kg först och blev lite arg på mig själv för att jag inte kämpade och gjorde ett försök till :) Mycket lätt att ta sig under vikten idag däremot väldigt tungt i botten.

B. Marklyft
3 x 117,5 kg, 2 x 125 kg, 1 x 135 kg
Allt lätt fastän jag var slarvig på sista och typ inte spände nått innan drag :)

C. 8x
1 min rodd 1:42,5/500m
1 min vila



D. 3 x 15 Backextensions.
De bränner :)